|

Neuspjela pljačka poslovnice IK Banke

Neuspjela pljačka poslovnice IK Banke
0
S
Sarajevo-x.com/ZEDA
1.12.2009. u 13:21
8
komentara
0

dijeljenja
Neuspjela pljačka poslovnice IK Banke Poslovnica IK banke Zenica (Foto: ZEDA)
Dva nepoznata maskirana razbojnika, naoružana pištoljima, pokušali su jutros oko 7.50 sati, opljačakati poslovnicu Investiciono-komercijalne banke Zenica, koja posluje u centru grada u ulici Londža 88.
Nakon brzog upada u poslovnicu banke razbojnici su sa maskirnim kapama i čarapama na glavama pod prijetnjom oružjem primorali osoblje da im daju ključeve kase, ali se nisu snašli kod njenog otključavanja i brzo su pobjegli neobavljenog posla.

Najvjerovatnije su se zbunili brojem ključeva kase ili su zbog straha da mogu biti otkriveni u slučaju da se duže zadrže u poslovnici ubrzo napustili mjesto pljačke.

Tokom pokušaja pljačke cilj razbojnika je očigledno bio samo novac, jer iz bankarske poslovnice nije ništa otuđeno. Oni su pješke ubrzo pobjegli, a policija se zbog potreba istrage ne oglašava da li su pljačkaši imali saučesnike i automobil.

Prema informacijama iz policije MUP-a ZDK policijski službenici su izvršili uviđajne radnje i nakon operativnih aktivnosti vezanih uz ovaj slučaj neuspjele pljačke će sačiniti kompletan izvještaj.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...