Mario Tolić i Verner Ajdari
0

Nestali nakon poziva upućenog iz Sarajeva

Piše: Amra Kovač
Mario Tolić i Verner Ajdari
Mario Tolić i Verner Ajdari
Iako je prošlo 13 dana od kada su zadnji put viđeni, policija još uvijek nema informacije šta se dogodilo sa 42-godišnjim Marijem Tolićem zvanim Tola rođen u Zenici, nastanjen u Puli, i 33-godišnjim Vernerom Ajdarijem zvanim Vero iz Travnika.

“Njih dvojica su 25. marta ove godine iz Zenice Marijevim 'Porscheom' sive boje, švicarskih registarskih tablica AE-828-Z otišli u Sarajevo. Zadnji put su se javili u noći sa četvrtka na petak oko 00.30 sati iz nekog restorana. Od tada im se gubi svaki trag”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Tanja Tolić, snaha Maria Tolića.

Prema njenim riječima, zahvaljujući pozivu građana, tokom vikenda automobil "Porsche" pronađen je na parkingu na Ciglanama u Sarajevu.

“Imamo informaciju da je automobil po Sarajevu vožen i nakon nestanka Maria i Vernera. Molimo konobare, gazde restorana, goste koji su vidjeli Maria i Vernera u noći sa četvrtka na petak odnosno u noći sa 25. na 26. mart i znaju u kojem restoranu su bili da nam to jave.

Također, molimo sve građane koji imaju bilo kakve informacije o kretanju i izgledu osobe koja je nakon 25. marta upravljala sivim “Porscheom”, kao i radnike benzinskih pumpi ako je kod njih neko sipao gorivo za sivi “Porsche” švicarskih registarskih oznaka, da nam jave kako izgleda ta osoba. Za sve informacije koje se pokažu tačne nudimo novčanu nagradu”, naglasila je Tolićeva, dodajući da građani mogu pozvati na broj telefona 066/ 998-120.

Prema njenim riječima nemoguće je da dva odrasla čovjeka nestanu i da niko ništa ne zna.

“Nadam se da će građani koji nešto znaju o Mariu i Verneru pozvati nas i prekinuti ovu agoniju s kojom se naše porodice suočavaju od 25. marta ove godine”, dodala je Tolićeva.

Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, policija još uvijek nema saznanja šta se dogodilo sa Tolićem i Ajdarijem.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, kazao je da će pronađeni automobil biti vještačen, te da policija u saradnji sa zeničkom policijom i Tužilaštvom ZDK poduzima sve mjere kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio.