Roditelji očajni od petka
0

Nestala djevojka Munira Zildžić rekla prolazniku da ide u Split

Piše: E. G.
Roditelji učenice Četvrte gimnazije Ilidža Munire Zildžić već treći dan ne znaju gdje im je kćerka. Munira je u petak ujutro izašla iz porodične kuće u Gladnom Polju i od tada joj se gubi trag. Međutim, postoje naznake da se zaputila u Split.

Kako je za Klix.ba u nedjelju rekla Munirina majka Emina, jedan od prolaznika je djevojku tog jutra sreo na autobuskoj stanici, a ona mu je rekla da čeka prijevoz za Split.

“Čovjek koji ju je vidio na stanici je rekao i meni i policiji da mu je Munira tog jutra rekla da čeka autobus za Split. Radi se o čovjeku koji me je nazvao i to rekao, nakon što je vidio fotografiju moje kćerke u medijima. Isto to je potvrdio policiji”, kaže Emina Zildžić.

Majka ove djevojke kaže da je Munira od petka nedostupna na mobitel, a kako je odranije poznato, iz kuće je nestao i njen pasoš.

“Pasoš je držala u jednoj od svojih torbi. Ja ne mogu sa sigurnošću reći da je ona uzela svoj pasoš ili su ga uzele moje mlađe kćerke, koje su se igrale s tim torbicama, postoji mogućnost da su ga one uzele. Djevojčice su od tri ili četiri godine, tako da nisu dovoljno odrasle da bi mogle objasniti jesu li one eventualno uzele pasoš”, kaže Munirina majka.

Emina Zildžić kaže da njena kćerka, koliko je njoj poznato, nije imala nikakvih problema zbog kojih bi eventualno otišla od kuće.

“U školi je pala iz tri predmeta, jedino ako je to shvatila kao razlog da ide od kuće. Sa mnom, sa mojim mužem, bratom... nije imala nikave probleme, mi nismo porodica u kojoj ima problema. Uvijek je bila nasmijana, ali od tog petka je jednostavno nema”, priča Munirina majka.

Ona je u razgovoru za Klix.ba rekla i to da su uvidom u njen kompjuter primijetili da je tražila informacije kako doći do Splita. Bez obzira da li je otišla dobrovoljno ili prisilno, Munirina majka moli sve koji su ovu djevojku eventualno vidjeli da joj jave.

“Bitno mi je samo da saznam gdje je i kako je. U medije smo dali i fotografiju na kojoj je moja kćerka bez marame, u slučaju da ju je skinula ili da joj je prisilno skinuta”, kaže Emina.

Ukoliko imate neke informacije ili ste vidjeli ovu djevojku kontaktirajte njenu majku na broj 062 965 196 ili kontaktirajte njenog prijatelja na email: [email protected].