Crna hronika
0

Nesreću kod Kaknja izazvao mađarski autobus

FENA
Prelazak autobusa mađarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Zenice prema Sarajevu, na lijevu kolovoznu traku uzrok je teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 6 sati na putu M-17, u mjestu Zli Brijeg, općina Kakanj, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uviđajem je konstatovano da je autobus nacionalne oznake Mađarske (DCK 388) kojim je upravljao H. L. I. iz Mađarske, krećući se u pravcu Zenica-Sarajevo, iz nepoznatih razloga prešao na kolovoznu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog pravca i svojom lijevom stranom ostvario kontakt s lijevom stranom autobusa 'temza' (029-J-480), preduzeća "Smiljić" iz Banje Luke, kojim je upravljao Z.P. iz Banje Luke.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi u autobusu 'temza' smrtno je stradao putnik D.M., rođen 1986. iz Banje Luke, dok su teže povrijeđeni N.A. rođen 1972. iz Sarajeva i vozač autobusa iz Mađarske, H.L.I. rođen 1950. Lakše su povrijeđeni M. M. rođen 1954. iz Istočnog Sarajeva i vozač autobusa Z. P." saopćeno je.