Crna hronika
0

Nesreća u mjestu Sjenčine: Teške povrede zadobila petočlana porodica

Piše: E. F.
Sa mjesta nesreće (Foto: Klix.ba)
Sa mjesta nesreće (Foto: Klix.ba)
Sedam osoba, među kojima je i troje djece, povrijeđeno je u nesreći koja se dogodila sinoć oko 20:30 sati u mjestu Sjenčine, na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Jablanice.

Kako su nam kazali u Operativnom centru MUP-a HNK, sudarili su se Opel Kadett i Citroen Xsara, a kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, od siline udarca Citroen je završio na krovu i izvan magistralne ceste.

"Vozači oba automobila zadobili su lakše tjelesne povrede, M. B. (23) koji je upravljao automobilom Citroen i T. D. (34) koji se nalazio za volanom Opela", kazao nam je dežurni operativni MUP-a HNK.

S druge strane, teško je povrijeđena cijela porodica vozača koji je upravljao Opelom, T. M. (32) te troje djece T. D. (10), T. M. (9) i T. G. (5).

Teže povrede zadobio je i A. M., saputnik u automobilu Citroen.

Prema riječima očevidaca, Citroen se kretao iz smjera Mostara prema sjeveru, dok je Opel stizao iz suprotnog smjera. Povrijeđeni su iz automobila izvučeni uz pomoć vatrogasaca iz Mostara, nakon čega su odmah prebačeni u mostarske bolnice.

Postupajući tužitelj u ovom slučaju je ovlastio službenike policije da obave uviđaj, te da se vozila izuzmu u krug PU Mostar radi vještačenja.

Kako je došlo do nesreće pokazat će uviđaj koji su uradili službenici PU Mostar.