Vrhovni sud FBiH
56

Nerminu Rustempašiću potvrđena kazna od 15,5 godina zatvora zbog ubistva u Novom Travniku

E. M.
Sa suđenja u Novom Travniku (Foto: E. M./Klix.ba)
Sa suđenja u Novom Travniku (Foto: E. M./Klix.ba)
Na Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Rustempašiću potvrđena je presuda Kantonalnog suda Novog Travnika kojom je osuđen na 15,5 godina zatvora zbog toga što je automobilom u pijanom stanju ubio majku i kćerku te povrijedio trojicu dječaka.

Ova informacija portalu Klix.ba potvrđena je u Kantonalnog suda u Novom Travniku gdje je Rustempašiću u julu prošle godine izrečena kazna od 15 godina i šest mjeseci s uračunatim vremenom provedenim u pritvoru počevi od 7. decembra 2018. godine.

Rustempašiću je Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao i kaznu upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine, a od 2008. do 2018. godine osuđivan je osam puta, šest puta za kaznena djela zloupotrebe imovine i dva puta zbog zloupotrebe droge. Imao je i više od 1.500 KM kazni zbog raznih prekršaja.

Olakšavajuća okolnost mu je bila priznanje, ali porodice na kraju suđenja nisu bile zadovoljne presudom.

Ipak, odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine presuda Kantonalnog suda Novi Travnik postala je pravomoćna.

Rustempašiž je 7. decembra u večernjim satima sa 2,99 promila alkohola u krvi u Novom Travniku na trotoaru pored Gradske džamije udario Azru Hajrić i njenu kćerku te još trojicu dječaka. Hajrić je preminula na mjestu događaja, a njena kćerka na putu do bolnice, dok su trojica dječaka među kojima i sin Azre Hajrić prošli su s povredama te su nakon liječenja otpušteni kući.