Foča
0

Nermina Bajrović uhapšena zbog okrutnog ubistva svoje bebe

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija iz Foče uhapsila je danas dvadesettrogodišnju Nerminu Bajrović koja je ubila svoje novorođenče, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je Bajrović, nakon što je otpuštena iz Kliničko-bolničkog centra Foča, uhapšena danas oko 12.00 sati, te da se trenutno nalazi u službenim prostorijama Stanice javne bezbjednosti Foča, radi kriminalističke obrade.

Jučerašnjom obdukcijom, koja je izvršena po nalogu Okružnog tužilaštva Trebinje, utvrđeno je da je novorođenče u trenutku rođenja bilo živo, te da je smrt nastupila usljed većeg broja ubodnih rana u grudni koš  i vrat.

Za dalju sudsko-medicinsku i biološku analizu uzeti su isječci sa tijela bebe, kao i uzorak posteljice ploda.

Portparol CJB  Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je juče Srni da je riječ o Nermini Brajović iz Sarajeva koja je u nezvaničnom razgovoru sa ljekarima i policijom priznala da je izvršila čedomorstvo muškog djeteta sa više uboda nožem na porodičnom imanju u selu Zamošten, opština Foča.

Dežurni ljekar u fočanskoj bolnici je u subotu, 8. oktobra, prijavio policiji da se na odjeljenju nalazi dvadesetrogodišnja djevojka iz Sarajeva, porijeklom sa Tjentišta, koja se žalila na bolove u stomaku i krvarenje, te da su prilikom hirurškog zahvata, ljekari ustanovili da su bolovi posljedica porođaja.

O ovom događaju policija je obavijestila dežurnog tužioca u Trebinju koji je naredio istragu, nakon čega je policija pretresala porodičnu kuću djevojke i prateće objekte, te u poljskom ve-ceu pronašla tijelo novorođenčeta sa više uboda oštrim predmetom nanesenim po vratu i tijelu.
Pretresom kuće pronađena je krvava odjeća koju je djevojka imala na sebi prilikom porođaja, te nož kojim je, najvjerovatnije, novorođenčetu oduzet život.