Hapšenja u toku
219

Neredi na Grbavici uoči sarajevskog derbija, na terenu policija i hitna pomoć

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Uoči večerašnjeg gradskog derbija, u sarajevskom naselju Grbavica došlo je do incidenta, međutim još nije potpuno jasno šta se dogodilo. Zbog incidenta na Grbavici, MUP KS je donio odluku da zabrani dolazak gostujućim navijačima na današnju utakmicu.
Kako saznajemo iz nezvaničnih izvora, uhapšeno je nekoliko navijača, najvjerovatnije pripadnika navijačke grupe "Horde zla" u blizini Osnovne škole Grbavica II.

Osim toga, hapšenja su nastavljena i u blizini džamije koja se nalazi u naselju na Grbavici II te kod hotela Bristol.

"Horde zla" su navodno upale na Grbavicu sa hladnim oružjem, preciznije predmetima koji su podesni za nanošenje povreda, međutim za sada nije poznato da li je došlo do sukoba među navijačkim skupinama FK Željezničar i FK Sarajevo, koji igraju večeras.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo se trenutno nalaze u blizini hotela Bristol gdje je nastavljena akcija hapšenja. Dio šetališta je ograđen žutom trakom, a u ulici Fra Filipa Lastrića su službenici odveli nekoliko osoba.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Kako javlja fotoreporter portala Klix.ba na terenu je i Hitna pomoć KS, iako nema zvaničnih podataka o povrijeđenima.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

FK Željezničar i FK Sarajevo večeras u 18:45 sati igraju 151. sarajevski derbi na stadionu Grbavica.

"FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica", stoji u saopćenju Fudbalskog kluba Željezničar.