Brčko
0

Nepoznati lovac iz vatrenog oružja ranio dvije osobe

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Ograđenovcu kod Brčkog jučer je tokom lova za sada nepoznati lovac ranio dvije osobe iz vatrenog oružja.

Tijekom očevida policijski službenici su utvrdili da se u lovu nalazilo više lovaca te da su iz vatrenog oružja ranjeni F. E., rođen 1965. godine u Maoči, a nastanjen u Brki i O. E., rođen 1992. godine u Maoči nastanjen u Brčkom.

Nakon toga ozlijeđeni su prevezeni u Medicinski centar Brčko radi ukazivanja neophodne medicinske pomoći, a gdje je dežurni liječnik konstatirao da je F.E. zadobio lake tjelesne ozljede, a O. E. teške ozljede nakon čega je prevezen u Klinički centar u Tuzli.

Tokom proteklog vikenda na području Brčkog prijavljena su i dva slučaja izvršenja teških krađa provaljivanjem u jednu kuću i jedan putnički automobil, kojom prilikom su nepoznati počinitelji iz kuće otuđili TV prijamnik, a iz automobila veću količinu novca.

Pripadnici Policije su izvršili očevide u sedam prometnih nezgoda, koje su se dogodile na području Brčko Distrikta, a u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prilikom kontrole vozila i vozača u prometu, pripadnici Policije su iz prometa isključili 27 vozača kod kojih je kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju u alkoholiziranom stanju, a isključene su i tri osobe koje su vozilima upravljala prije stjecanja prava na upravljanje.