Crna hronika
0

Neovlaštena proizvodnja droge

FENA
Službenici MUP-a Kantona Sarajevo su 3. oktobra Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu dostavili službeni izvještaj protiv: T.M., rođenog 1981. u Stocu, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Službeni izvještaj dostavljen je i protiv Č.Ž., rođene 1966. u Salzburgu, nastanjene u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i A.M., rođenog 1966. u Rijeci, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Postoje osnovi sumnje da je T.M. u zadnja četiri mjeseca ostvarivao kontakte s dosad neidentifikovanim osobama s područja Istočnog Sarajeva, od kojih je kupovao drogu heroin, prepakivao u staniolske paketiće i preprodavao je konzumetima droge u Sarajevu među kojima su i Č.Ž. i A.M.

Izvršenim pretresom stana koji koristi T.M. u ulici Ruđera Boškovića, općina Novo Sarajevo, pronađena su i oduzeta 23 staniolska paketića s heroinom, paketić s materijom koja asocira na marihuanu i novac koji potječe od preprodaje droge.

Pretresom Č.Ž. i A.M. pronađena su dva staniolska paketića s materijom koja asocira na heroin. T.M. je lišen slobode i predat u nadležnost kantonalnom tužiocu.