|

FOTO
/
Neodgovorni vozač polomio pet hrastova na Dolac Malti

Neodgovorni vozač polomio pet hrastova na Dolac Malti
0
S
Sarajevo-x.com
9.2.2011. u 15:43
32
komentara
0

dijeljenja
Neodgovorni vozač polomio pet hrastova na Dolac Malti
Malo je potrebno da se svakodnevno zalaganje i trud radnika KJKP "Park" kako bi naš grad zelenilom učinili ugodnijim ambijentom življenja uništi, a to su dokazali i nesavjesni građani u ulici Zmaja od Bosne u naselju Dolac Malta. Osim saobraćajnicom, u toku noći ili jutros rano, neodgovorni vozač vozio je zelenim pojasom između dvije saobraćajnice.
Jutros su radnici "Park", tokom redovnog čišćenja javnih zelenih površina u ovom dijelu grada, pronašli u potpunosti slomljeno i uništeno pet sadnica ukrasnog piramidalnog hrasta. Vrijednost jednog piramidalnog hrasta veća je od 500 KM, tako da je pričinjena šteta oko 3.000 KM. Osim toga, uništena je i zelena površina, na kojoj su ostali vidljivi tragovi guma.


Nakon pronalaska polomljenih sadnica, radnici "Parka" obavijestili su Eko policiju i PU Novo Sarajevo. Polomljene sadnice su nakon toga pokupljene, ostaci drveta izvađeni iz zemlje i travnjak je djelimično saniran.


"Park" apeluje na sprečavanje ili makar umanjivanje ovakvih vandalskih ponašanja pojedinaca prema javnom dobru, a savjesne građane poziva da se uključe u akciju i svojim prijavama doprinesu da se počinioci pronađu, jer usljed evidentne finansijske oskudice teško da će se ovakve štete moći i nadoknaditi, navedeno je u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...