|

Nema novih informacija o istrazi pljačke na Sarajevskom aerodromu

Nema novih informacija o istrazi pljačke na Sarajevskom aerodromu
0
F
FENA
7.12.2007. u 11:38
0
komentara
0

dijeljenja
Nema novih informacija o istrazi pljačke na Sarajevskom aerodromu Foto: AP
Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koje vode istragu o pljački 2,5 miliona maraka ABS banke koja se dogodila u srijedu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, danas nisu mogli saopćiti nove infomacije o ovom slučaju.
Glasnogovornik državnog tužilaštva BiH Boris Grubešić kazao je FENI da je istraga u toku, ali nije mogao detaljnije komentirati njen dosadašnji tok.

Pljačku su u srijedu nešto prije 15 sati izvršile četiri maskirane naoružane osobe preobučene u policijske uniforme. Oni su iz kargo magacina, uz prijetnju oružjem svima koji su se tu nalazili, uzeli torbu s novcem. Prethodno su razoružali dva pripadnika Granične policije BiH.

Nakon toga su se odvezili u vozilu "audi-Q-7", koje je nešto kasnije pronađeno zapaljeno na lokalitetu devastirane kasarne "Nedžarići".

Inače, kombi sa novcem ABS banke krenuo je iz Zenice, a pratilo ga je šest policajaca Zeničko-dobojskog kantona. Novac je dovezen na Aerodrom Sarajevo, a odatle je, prema nezvaničnim informacijama nekih medija, trebao biti prebačen avionom u Beč.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.