Crna hronika
30

Nefić: Ne možemo očekivati da glavni grad nema krivičnih djela

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Određeni broj krivičnih djela na području Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme je uznemirio javnost, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona navode da su sva djela riješena te da su počinioci uhapšeni, a u skladu sa zakonom bit će procesuirani.

Glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić novinarima je kazao da resorno ministarstvo poduzima sve potrebne aktivnosti u okviru svojih ljudskih i tehničkih resursa da bi građanima osigurali ambijent dostojan življenja.

"Ne možemo očekivati da glavni grad nema krivičnih djela, ali mi činimo sve da smanjimo broj takvih djela. Kada vidimo druge gradove i druga mjesta mi možemo reći da Sarajevo ne iskače iz prosjeka sigurnosti, a riješenost krivičnih djela je na zavidnom nivou ako ih poredimo i sa zapadnoevropskim zemljama", rekao je Nefić.

Podsjetio je da je u petak oko 03.20 sati uhapšen T.I (1989.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio ubistvo u četvrtak na stadionu Grbavica.

Tada je u upucan R.M. koji je nakon pola sata preminuo.

"Naši službenici će danas obaviti kriminalističku obradu nad tom osobom i u konsultaciji s Tužilaštvom će biti poduzete dalje mjere", naveo je Nefić.

Također, dodao je da je uhapšen i M.E. (1989.) iz Sarajeva koji je automobilom u ulici Koševo udario pješaka. Istakao je da je istraga pokazala da se radi o pokušaju ubistva.

M.E. će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici u četvrtak su uhapsili i A.S. (1994.) koji je bio u bijegu nakon što je policija 8. aprila pronašla veću količinu marihuane. Tada su uhapšene četiri osobe, a A.S., je do jučer bio u bijegu.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Džafer Hrvat je kazao da su određeni događaji uznemirili javnost, ali da su počinioci uhapšeni.

"Sigurnosnu situaciju možemo ocijeniti povoljnom", zaključio je Hrvat.