Crna hronika
39

Navijači Zrinjskog se sukobili sa zaštitarima u bugojanskom Bingu

Klix.ba
Navijači Zrinjskog na utakmici protiv Metalleghea u Travniku (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Navijači Zrinjskog na utakmici protiv Metalleghea u Travniku (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Desetak navijača Zrinjskog sukobilo se danas sa dva zaštitara u trgovinskom centru Bingo u Bugojnu, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjh poslova Srednjobosanskog Kantona (MUP SBK).

"U 16:30 sati grupa od desetak navijača Zrinjskog je ušlo u trgovinski centar Bingo u Bugojnu. Došlo je do fizičkog obračuna sa zaštitarima koji su tom prilikom lakše povrijeđeni. Nakon toga navijači su napustili trgovinski centar, ali su ih pripadnici policije zaustavili na području Općine Bugojno i odveli u policijsku stanicu", kazao je za Klix.ba Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK-a.

Prohan je dodao da je u toku ispitivanje navijača nakon čega će biti donesena odluka da li se radi o prekršaju ili krivičnom djelu, odnosno da li je razlog sukoba bila krađa robe iz Binga. Zaštitarima je pružena pomoć u Domu zdravlja u Bugojnu,

Navijači Zrinjskog su incident napravili pri povratku iz Viteza gdje je Zrinjski danas rezultatom 1:0 savladao Vitez i završio polusezonu na prvom mjestu tabele sa četiri boda ispred Sarajeva.