Upitan dolazak ostalih navijača
776

Navijači Željezničara demolirali Ultras pub u Mostaru

Klix.ba
Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, grupa navijača Željezničara, koja je krenula na utakmicu u Mostar, u kojoj Plavi igraju protiv Zrinjskog, demolirala je pub navijača Zrinjskog. Nakon toga su navijači mostarskog kluba demolirali jedan kafić koji se nalazi na nekadašnjoj ratnoj liniji razdvajanja.

Veća grupa navijača Željezničara je demolirala Ultras pub u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

"Nenajavljena grupa navijača Željezničara, koja nije došla organizovanim prevozom, demolirala je Ultras pub u kojem se okupljaju navijači Zrinjskog. Nanesena je materijalna šteta, a oštećeno je i nekoliko vozila parkiranih ispred puba. Oštećena su i četiri automobila koja su bila parkirana ispred puba. Kako bi se zaustavili neredi, interventna policija je okružila navijače Željezničara na autobuskoj stanici. Uhapšenih nema. Razmišljamo i o tome da li ćemo pustiti najavljenu grupu navijača u Mostar s obzirom da je situacija eskalirala", izjavio je za portal Klix.ba portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Tridesetak navijača je uhapšeno.

Oko 13 sati dogodio se i drugi incident kada je veća grupa osoba, vjerojatno navijača Zrinjskog, upala i uništila kafić na Bulevaru, nekadašnjoj ratnoj liniji razdvajanja. I ovog puta intervenirala je specijalna policija.