Neredi uoči utakmice
286

Navijači Sarajeva u pokušaju bijega autom udarili dva policajca na Grbavici

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U sarajevskom naselju Grbavica je danas došlo do incidenta navijačke skupine "Horde zla" prilikom čega su lakše povrijeđena dva policajca MUP-a KS.
Prema nezvaničnim informacijama, grupa navijača, koja se nalazila u automobilu nije željela da se zaustavi na naredbu policijskih službenika.

Prilikom pokušaja bijega od policije, vozilom su povrijedili dvojicu službenika MUP-a KS. Sve se dogodilo iza hotela Bristol kada je veliki broj policije i specijalaca "upao" na mjesto gdje su Horde Zla pravile neku vrstu sačekuše.

Neredi su počeli u podnevnim satima, a navijača FK Sarajevo je bilo u različitim dijelovima Grbavice, kao i policije. Dio Vilsonovog šetališta je ograđen žutom trakom i na terenu su jake policijske snage, koji tragaju za dokaznim materijalom.

Neki od navijača su sa sobom imali oružje u vidu predmeta pogodnih za povređivanje.

Najmanje devet navijača je privedeno u službene prostorije gdje će biti ispitani, a zatim i uhapšeni ukoliko za to bude osnova. Nakon incidenta, MUP KS je zabranio Hordama zla da prisustvuju utakmici, odnosno 1.500 mjesta na sjeveru će biti prazno.