Neredi u gradu
0

Navijači polupali stakla na lokalima i oštetili vozila

FENA
Teslić
Teslić
Policija u Tesliću radi na identifikovanju grupe navijača Fudbalskog kluba "Proleter“, koja je 29. marta u noćnim satima nasilničkim ponašanjem oštetila više lokala i vozila u tom gradu.

Kako je saopćeno danas iz MUP-a RS-a, grupa od 20-30 navijača FK „Proleter“, koja sebe nazivaju "Leadersi“ je, 29. marta, oko 01.00 sati, pokušala ući u diskoteku "Faraon“ u suterenu stambene zgrade u ulici Svetog Save u Tesliću.

Nakon što im je osiguranje onemogućilo ulaz, grupa se udaljila, ali su se ubrzo vratili do diskoteke donijevši flaše, kamenje i predmete od drveta, kojim su polupali stakla na diskoteci i izlozima butika "Žena“ i parfimeriji "Dolce Amore“, koji se nalaze u sklopu tog objekta.

Nakon toga su oštetili četiri vozila, koja su bila parkirana ispred diskoteke i polupali staklo na izlogu SUR "Feniks“, koja je oko 100 metara udaljena od diskoteke.

Pripadnici Policijske stanice Teslić izvršili su pregled lica mjesta i preduzimaju potrebne mjere i radnje radi pronalaska osoba koje su na ovaj način izvršile krivična djela oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje.