Operisan na Klinici za očnu hirurgiju
290

Navijač Sarajeva izgubio desno oko, šaka spašena

Piše: J. H.
Navijači Bordo tima na sjevernoj tribini bodre Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači Bordo tima na sjevernoj tribini bodre Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijač Sarajeva K. Đ. (1992) iz Vogošće sinoć je teško povrijeđen na sjevernoj tribini stadiona Koševo, gdje su se u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige sastali Sarajevo i Čelik.

Dvadesetogodišnjem navijaču Bordo tima je u prvom poluvremenu u ruci eksplodirao tzv. topovski udar, nakog čega je hitno prebačen na Odjel hirurgije KSUC-a, gdje su mu konstatovane teške povrede lijeve šake, desne strane lica i oka.

"Radi se o najtežoj povredi desnog oka uzrokovanoj eksplozijom i teškoj povredi lijeve šake. Operaciju su sinoć radili oftalmolozi i plastični hirurzi. Nažalost, ono koliko sam ja shvatila, izgledi za spašavanje vida desog oka su minimalni", kaže Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a za Klix.ba.

Plastični hirurzi zbrinuli su kapak oka i velike posjekotine na desnom i lijevom obrazu, te izvršili operaciju lijeve šake.

"Za sada su svi prsti šake dobro prokrvljeni. Mladić je smješten na Klinici za očnu hirurgiju, gdje će biti pod stalnom kontrolom oftalmologa i plastičnih hirurga, koji će pratiti stanje lijeve šake i ostalih povreda", pojašnjava Jandrić.