Crna hronika
0

Nastavljena potraga za nestalim dječakom

FENA
Dječak Ratko Makarić (4) iz zaseoka Idžani kod Banje Luke, koji je nestao u ponedjeljak, još nije pronađen, a potraga je nastavljena i jutros.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Bojana Gašović kazala je da je potraga za dječakom trajala i tokom noći, a prošireće se na okolna mjesta zaseoka Idžani.

Na naj način bi se isključila mogućnost, kako je navela, da se dijete udaljilo i više nego što su bile njegove objektivne mogućnosti.

U potragu su uključene Jedinica za podršku CJB Banja Luka, dodatne snage i okolnih stanica policije, tako da se jutros oko 100 pripadnika CJB Banja Luka nalazi na terenu, koji zajedno sa mještanima pretražuju ovo područje.

Podsjećamo, u ponedjeljak je Policijskoj stanicu Potkozarje B.Ć. prijavio da se tog dana, oko 12,00 sati, na području mjesta Josipovići, zaseok Idžani, četvorogodišnji Makarić udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi pripadnici PS Potkozarje, Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka, Jedinice za podršku Banja Luka, Civilne zaštite i Vatrogasne jedinice, kao i veći broj mještana počeli su sa pretresom terena kako bi dijete bilo nađeno. Također, u potragu i pretres su uključeni i službeni psi tragači.

Potraga i pretres terena, koji je veoma težak i zapušten, trajala je i u toku noći, a vođena je i tokom jučerašnjeg dana.