Učestale akcije
1

Nastavak racija: Sarajevski policajci opet pretresali kafiće

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u petak 21. februara, u nastavku aktivnosti Uprave policije i s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti, izvršili su još dvije racije, saznaje Klix.ba.
Na udaru sarajevske policije ovaj put našli su se ugostiteljski objekti na području općina Centar i Stari Grad. Sedmicu ranije pretresena su dva ugostiteljska objekta u sarajevskoj općini Ilidža.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS podsjećaju da su na osnovu naredbi Općinskog suda u Sarajevu, 8. i 9. februara također izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta na području općina Novo Sarajevo i Ilidža.

Tokom pretresa ovih objekata zatečeno je 66 osoba, za koja je, shodno ovlaštenjima propisanim Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo, provjeren identitet i izvršen je pregled istih. Tom prilikom u objektu koji je ranije bio predmet pretresa, na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i izuzeto više paketića amfetamina i ekstazi. Također, jedna osoba je tada bila uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.