Istočno Sarajevo
0

Nastavak akcije u kojoj je ranije pritvorena i banda Darka Eleza: Uhapšene još tri osobe

S. Š.
Nova hapšenja u Istočnom Sarajevu (Foto: RTRS)
Nova hapšenja u Istočnom Sarajevu (Foto: RTRS)
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavili su danas sa realizacijom operativne akcije "Code" u kojoj su danas uhapšene još tri osobe.
Radi se o osobama G.G., M.M. i N.S. iz Istočno Sarajeva, a terete ih da su počinili krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Akciju su izveli službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koja koriste osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku", saopćili su iz PU Istočno Sarajevo.

Podsjećamo, policijska akcija kodnog naziva "Code" koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom "Sky" aplikacije je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti od 2.750.000,00 KM.

Inače, u ovoj akciji su do sada uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević i Đorđe Milić.