Određene mjere zabrane
0

Nasilničko ponašanje na Ilidži: Petorka maltretirala i otela maloljetnika

N. V.
Tužilaštvo KS
Tužilaštvo KS
U četvrtak 22. februara navečer se na Ilidži dogodio incident u kojem je maloljetnik maltretiran i protivpravno lišen slobode, a zbog čega su određene mjere zabrane za pet osoba.

Iz kantonalnog tužilaštva nam je potvrđeno da je zbog krivičnih djela protivpravno lišenje slobode i nasilničko ponašanje uhapšeno pet osoba, koji su nakon ispitivanja pušteni zbog nepostojanja zakonskog osnova za predlaganje pritvora. Međutim, predložene su mjere zabrane koje su u konačnici i prihvaćene.

Mjere podrazumijevaju obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično, zabranu sastajanja osumnjičenih i međusobno kontaktiranje te zabranu približavanja oštećenom, kao i zabranu posjećivanja sportskih takmičenja, odnosno utakmica.

Prema nezvaničnim informacijama, petorka je otela maloljetnika, odnosno ubacili su ga u automobil i maltretirali, a zatim odveli kući gdje su ga, između ostalog, natjerali da skine/uništi obilježja kluba za koji navija.

Policija je izuzela nadzorne kamere i utvrđuje tačnost informacija koje su iznesene u iskazima, a u međuvremenu napadači ne smiju međusobno razgovarati, približavati se osumnjičenom niti odlaziti na nogometne utakmice.

Iz policije su potvrdili za Klix.ba da su 23. februara proveli operativne radnje, nakon prijave, istaknuvši da su uhapsili pet osoba. Riječ je o 22-godišnjem E. Ž., 25-godišnjem A. Ž., 20-godišnjem E. U., 22-godišnjem S. Z. i 23-godišnjem D. I.