Dezinformacija kosovskih medija
37

Naser Keljmendi nije uhapšen na Kosovu

Klix.ba
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi nije uhapšen na Kosovu, saznajemo iz izvora u Tužilaštvu BiH, iako su jutros kosovski mediji objavili informaciju da je prvoosumnjičeni u akciji Lutka uhapšen.

List Koha Ditore jutros je objavio informaciju da je Keljmendi uhapšen, ali je uskoro uslijedio demant zvaničnika kosovske policije.

Da je ova vijest dezinformacija potvrdili su nam i u Tužilaštvu BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je također u izjavi za agenciju Anadolija demantirao informacije da je u Peći uhapšen Naser Keljmendi.

"Keljmendi nije uhapšen. Uhapšena je bila jedna osoba slična njemu", izjavio je za agenciju Anadolija ministar Redžepi.

Podsjećamo da je Keljmendi pobjegao iz Bosne i Hercegovine uoči akcije Lutka, koju su pokrenuli Tužilatvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Sud BiH je Sud BiH donio je prije tri dana naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za više osumnjičenih osoba u okviru akcije kodnog naziva "Lutka". Odluka Suda donesena je na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH. Iz Suda BiH nisu precizirali imena ovih osoba, osim da se radi o osobama koje su osumnjičene u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi pod nazivom "Bojan Cvijan i drugi", iako je već poznato da je na listi i Keljmendi.

On se navodno nalazi u kosovskom gradu Peći, gdje je rođen i posjeduje imovinu.