Crna hronika
0

Narušavanje javnog reda i mira z ZDK

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je u utorak da je na području kantona u protekla 24 sata registrovano sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira: u Zenici, Tešnju i Zavidovićima po dva i jedan slučaj u Visokom.

Na putevima u ZDK-u u ponedjeljak se dogodilo 16 saobraćajnih nezgoda. U tri saobraćajne nezgode osam osoba zadobilo je lakše tjelesne povrede, dok je u 13 saobraćajnih nezgoda kao posljedica nastupila materijalna šteta na vozilima.

Nepoznati počinilac ili više njih u noći 12./13. augusta u ulici Sarajevska izvršio je tešku krađu u prostorije firme Salvis-trans. Tom prilikom je iz metalne kase otuđen novac u iznosu 6.530 KM i digitalni fotoaparat.

Službenici Policijske stanice Crkvice – Zenica jučer su na lokalitetu Kamberovića polje kod lica N. K. iz Zenice pronašli paketić sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, kao i jedan napravljen «joint». Lice je lišeno slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada.

G. M. iz Zenice u ponedjeljak je u Policijsku upravu Zenica prijavio da je istog dana oko 00.55 sati u ulici ZAVNOBiH-a broj 60, od strane nepoznatih lica nad njim izvršeno silovanje. Ljekarskim pregledom nad imenovanim utvrđeno da nema tragova koji ukazuju na tačnost ove prijave, što je G. M. u toku istrage i potvrdio svojom izjavom.

Sinoć oko 19.10 sati u Policijsku stanicu Maglaj prijavljena je teška krađa u kući u kojoj stanuje D. Đ. Iz kuće u Ulici Abdulaha Mahmutagića otuđena je određena količina novca i zlatnog nakita.

Policijska patrola jučer je zelenoj pijaci u Žepču, kod lica S. D. pronašla jedan cirkular marke Einhel za koji nije mogao dokazati porijeklo. Daljim radom utvrđeno je da cirkular potiče iz stolaske radnje vlasništvo J. Š. gdje je izvršena teška krađa. Uređaj je izuzet i u toku je istraga.

Službenici Policijske uprave Žepče jučer su u 03.05 sati u mjestu Želeća, općina Žepče zaustavili i kontrolisali putničko vozilo passat (189-K-688) kojim je upravljao S. I. iz Maglaja, dok su se u vozilu još nalazili E. A., S. M. i S. M. svi iz Maglaja. Pregledom vozila uočena je određena količina elektrokablova, kao i alat za siječenje kabla. Ustanovljeno je da su navedena lica izvršila presijecanje elektrokablova na dijelu željezničkog mosta u Želećoj. Lica su lišena slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada.

Službenici Policijske uprave Žepče jučer su 13.50 sati na lokalnom putu u mjestu Donja Golubinja zaustavili i kontrolisali vozilo peugeot kojim je upravljao E. S. iz Zenice. Prilikom kontrole i pregleda vozila uočena je određena količina brusilica, bušilica i šlajfarica za koje E. S. nije mogao dokazati porijeklo. Lice E. S. je lišeno slobode, vozilo je dovezeno pred PU Žepče, gdje je nastavljen dalji rad istražitelja.