{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Napadnut inspektor Porezne uprave FBiH

F
28.8.2009. u 16:22
0
7
Napadnut inspektor Porezne uprave FBiH
0
Inspektor Porezne uprave FBiH Elmir Mustafić napadnut je danas prilikom kontrole poreznog obveznika "Merci" d.o.o. Čitluk -Međugorje.
Vlasnik ugostiteljskog objekta Vasilj Grgo nasrnuo je na inspektora oborivši mu glavu na sto u trenutku kada je inspektorica Verka Ćorić, koja je zajedno s inspektorom Elmirom Mustafićem bila u kontroli, zatražila na uvid potrebnu dokumentaciju o poreznom obvezniku.

Prilikom fizičkog napada Mustafić nije povrijeđen, a o događaju odmah je obaviještena Policijska uprava Čitluk.

Osim fizičkog napada, inspektori Ćorić i Mustafić su bili izloženi i verbalnim prijetnjama vlasnika objekta, zaposlenika koji radi na recepciji objekta i nepoznate žene.

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je da ovo nije prvi put da uposlenici koji obavljaju poslove inspekcijskog nadzora i druge poslove u okviru Porezne uprave FBiH doživljavaju verbalne i fizičke napade.

Slični slučajevi su se dešavali prilikom inspekcijskih kontrola u Novom Travniku, Gornjem Vakufu/Uskoplju, Jajcu, Travniku i u ostalim gradovima na području FBiH.

"Porezna uprava FBiH će nastaviti i ubuduće rad na terenu i otkrivanju svih poreznih obveznika koji i dalje na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje poreznih obaveza", navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: