Crna hronika
1

Napadi na policajce u Banjoj Luci i Prnjavoru

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Banjoj Luci i Prnjavoru tokom vikenda napadnuta su trojica policajaca, a napadači su lišeni slobode i protiv će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Prvi napad na dvojicu policajaca koji su osiguravali zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a dogodio se u subotu, 20 minuta iza ponoći.

Izvršioci, G.D. i D.J., oba iz Banje Luke, fizički su napali dva policijska službenika Policijske stanice za osiguranje ličnosti i objekata koji se posebno obezbjeđuju, a koji su radili na obezbjeđenju pomenute zgrade.

Naime, G.D. je fizički nasrnulo na policijske službenike, jednog vukao za jaknu, a zatim drugog policijca udario par puta zatvorenom pesnicom u predjelu glave, dok ga je D.J. udarao po leđima čime su mu nanijeli tjelesne povrede, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

U toku kriminalističke obrade, a nakon hapšenja napadača, utvrđeno je da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nakon kompletiranja i dokumetovanja predmeta protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Drugi napad na policajaca dogodio se jučer u Prnjavoru, oko 11,25 sati.

Postupajući po prijavi narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor su u ulici Magistralni put, u općina Prnjavor, zatekli M.K. iz Prnjavora, te ga upozorili da prestane sa nedoličnim ponašanjem, na šta se on oglušio te počeo da vrijeđa policijske službenika upućujući im pogrdne riječi i prijetnje.

On je zatim uhvatio za jaknu jednog policijskog službenika u namjeri da ga udari, ali nije uspio.

I M.K. je lišen slobode i protiv njega slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu.