Nakon smrti
0

Naložena obdukcija Dizdarevića

SRNA
Tužilaštvo Heregovačko-neretvanskog kantona naložilo je obdukciju tijela Magdia Dizdarevića, koji je jutros u mostarskoj bolnici umro od povreda zadobijenih prilikom tuče vehabija i Bošnjaka u naselju Luka u Mostaru. Portparol kantonalnog MUP-a Srećko Bošnjak rekao je Srni da je do sada saslušano 13 osoba i da je su u istražne radnje o ovom incidentu.

"Saslušali smo 13 osoba, a na saslušanjima 11 osoba se još radi. Za sada se u pritvoru ne nalazi niko, a kantonalni tužilac je naložio obdukciju tijela Magdia Dizdarevića", rekao je Bošnjak.

On nije želio da komentariše   izjave očevidaca da se radilo o sukobu između mladića iz lokalnog kafića i pristalica vehabijskog pokreta.  

"Mi ljude ne želimo dijeliti na one koji manje ili više upražnjavaju vjeru. Prema svima se postupa isto i mi smo ovaj slučaj okarakterisali kao sukob dvije grupe mladića", rekao je Bošnjak.  

U Regionalnom medicinskom centru "Doktor Safet Mujić" u Mostaru jutros je od zadobijenih povreda preminuo Dizdarević (35), a četiri lica sa težim povredama i frakturama puštene su na kućno liječenje. 

Dizdarević je podlegao zbog teških tjelesnih povreda glave, frakture lobanje i krvarenja mozga, potvrdio je ranije danas Srni šef hirurgije Braco Hajdarević.

Povodom ovoga slučaja danas se oglasio i medžlis Islamske zajednice Mostar koji je saopštio da najoštrije osuđuje napad na vjernike u kojem je stradao Magdi Dizdarević. 
Magdi je bio jedan od pet lica povrijeđnih u masovnoj tuči koja se dogodila u srijedu, 15. jula, uveče u mostarskom naselju Luka između grupe koja je izašla iz džamije i mladića iz obližnjeg kafića.