Crna hronika
0

Nakona proslave Velikog petka: Desimir Jović pokušao ubiti rođaka Svetislava

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Desimir Jović (57) iz naselja Bistrica kod Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju kada je Svetislavu Joviću (49) nanio nekoliko ubodnih rana.

Do žestoke svađe između dvojice muškaraca došlo je sinoć oko 18.00 sati. Navodno rođaci su zajedno pali ali su se u jednom trenutku posvađali i Jović je posegnuo za nožem te nanio tri ubodne rane u stomak i lice Svetislavu u dvorištu njegove porodične kuće.

Povrijeđeni Svetislav Jović prevezen je u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banja Luka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i zasad je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Hana Vranješević, zajedno s pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

U toku je kriminalistička obrada u sjedištu banjalučkog Okružnog tužilaštva nad Desimirom Jovićem, za koga će biti predložene mjere pritvora Okružnom sudu zbog krivičnog djela za koje se može izreći kazna zatvora od deset godine ili teža kazna, te zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, rečeno je u ovom tužilaštvu.