Crna hronika
11

Nakon ubistva zbog svađe oko pljačkaškog plijena: Pritvoren osumnjičeni Almir Koso

Piše: E. F.
Privođenje Almira Kose (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Privođenje Almira Kose (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uputio je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu za određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Kosi (30) iz Trnova zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, a kada je u ponedjeljak navečer u selu Dejčići kod Trnova nožem ubo Sedina Kremu (29) iz Sarajeva.

Kako nam je potvrđeno u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, pritvor osumnjičenom je predložen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, te zbog činjenice da se za djelo za koje ga se tereti može izreći kazna zatvora od deset godina i više.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu Koso je kazao da je Kremo zapravo imao nož i da je on najprije napao njega. Tada je, kako je ustvrdio, Kremi uzeo nož i uzvratio mu.

No, Kantonalni sud u Sarajevu, kako nam je potvrdila sutkinja za prethodni postupak, Indira Jahić, prihvatio je danas prijedlog Tužilaštva te je Kosi odredio jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, krvavom obračunu prisustvovala je i Aldijana Bajraktarević (20) iz Sarajeva, koja je također uhapšena. No, ona je saslušana u svojstvu svjedoka, te puštena na slobodu.

Bajraktarević je navodno Kosina djevojka. Inače, do svađe Kreme i Kose došlo je, kako se moglo nezvanično saznati, zbog podjele plijena, a nakon što su, kako se pretpostavlja, opljačkali jednu prodavnicu na području Trnova. Koso je tada nožem ubo prijatelja sa kojim je pljačkao po okolnim selima.

Nakon što je uboden u lijevu nogu Kremo je ubrzo iskrvario. Navodno, Koso i Bajraktarevićeva su, iako su imali auto, tražili pomoć od mještana kojima su kazali da su imali saobraćajnu nesreću.

Jedan od njih je pokušao pomoći Kremi, ali je već bilo prekasno. Par je pobjegao, a nekoliko sati kasnije je lociran i uhapšen na području sarajevskog naselja Alipašino Polje.