Povrijeđeno dvoje
47

Nakon tučnjave i pucnjave u Vogošći privedene četiri osobe, za tri zatražen pritvor

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Službenici MUP-a KS priveli su četiri osobe koje se sumnjiči da su 13. januara učestvovale u tučnjavi i koristile vatreno oružje na području Vogošće prilikom čega su povrijeđene dvije osobe. Tri osobe su predate Tužilaštvu KS i postupajući tužilac je za njih zatražio pritvor.

Uhapšeni su A. G. (1981.), A. B. (1981.), E. H. (1994.) i A. H. (1994.), a pretresom kuće koju koristi A. H. kod ženske osobe M. H. pronađeno je i oduzeto 13 paketića speeda i digitalna vaga.

Podsjetimo, tučnjava i pucnjava dogodile su se 13. januara u 4:50 sati u Krivoglavcima, općina Vogošća. Potukle su se četiri osobe od kojih su dvije povrijeđene. Riječ je u uhapšenima A. B. i A. H. koji su nakon ukazane pomoći prebačeni na KCUS. A. B. je zadržan na Klinici za neurohirurgiju i osiguravaju ga policajci Sudske policije KS.

Pritvor je zatražen za Armina Blekića te braću Edina i Amira Hodžića. Blekića se tereti za nanošenje lakših tjelesnih povreda i izazivanje opće opasnosti, dok se braću Hodžić tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Kako nam je rekao Alem Hamzić iz Tužilaštva KS, pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela ili da će, ukoliko budu na slobodi, pokušati dovršiti krivično djelo. O pritvoru odlučuje Općinski sud u Sarajevu.

Protiv M. H. kod koje je pronađena droga bit će podnesen službeni izvještaj za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga.