Crna hronika
15

Nakon tuče u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu: Devet od 12 privedenih osoba zadržano u pritvoru

Klix.ba
Nakon tuče koja je izbila u petak u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu, sudska policija i pripadnici MUP-a KS priveli su 12 osoba od kojih je devet zadržano u pritvoru.

Tuča je izbila na suđenju Daliboru Sulejmanoviću koji se tereti za ubistvo Harisa Selmana 2014. godine.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, nakon što je završen pretres u ovom predmetu, više osoba koje su bile u sudnici napale su policijske službenika sudske policije KS. Privedeni su: M. H. (1995), A. M. (1990), . L.I. (1991), H.E. (1977), Đ. D. (1994), Z.Dž. (1994), B.A. (1994), S. S. (1991), R. A. (1991), S. D. (1986), S. S. (1958) i S. S. (rođena 1959. godine), svi iz Sarajeva.

Terete se za krivično djelo Sprečavanje službene osobe u izvršenju službene radnje.

Na slobodu se puštene tri osobe (S.S, S.S. i S.D.) nakon kriminalističke obrade, dok su ostale osobe predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

Tuča je izbila nakon što je odgođen glavni pretres u ovom predmetu. Daliboru Sulejmanoviću se sudi za ubistvo Harisa Selmana Ćate, koje se dogodilo 24. jula 2014. godine u naselju Ilidža kod Sarajeva.

Na tijelu tragično stradalog dvadesettrogodišnjaka, koje je pronađeno kod stare željezničke stanice na Ilidži, uočene su povrede oštrim predmetom. Oružje kojim je počinjeno ubistvo nađeno je u jednom devastiranom objektu u ulici Hrasnička cesta, gdje su pronađene dvije automatske puške, okvir i osam metaka. Nekoliko sati nakon, Sulejmanovića je uhapsila policija, a on je priznao izvršenje krivičnog djela.