|

Nakon tri mjeseca otkriven uzrok smrti Zeničanina pronađenog s povredama na ulici

Nakon tri mjeseca otkriven uzrok smrti Zeničanina pronađenog s povredama na ulici
12
M. N.
20.8.2019. u 12:41
11
komentara
12

dijeljenja
Nakon tri mjeseca otkriven uzrok smrti Zeničanina pronađenog s povredama na ulici Foto: E. M./Klix.ba
Pripadnici MUP-a ZDK nakon tri mjeseca riješili su slučaj smrti Zeničanina Z.M. koji je u s teškim povredama pronađen u ulici Masarykova, a preminuo u bolnici naknadno. Uhapšen je 29-godišnji Armin M. koji se tereti da muškarcu nanio povrede i opljačkao ga.
Kako se navodi u izvještaju MUP-a ZDK, istragom je utvrđeno da se Armin M. 13. maja ove godine oko 23 sati, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za M.Z. koji je izašao iz ugostiteljskog objekta u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i bilo u alkoholiziranom stanju. dok se kretao ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova, Armin M. ga je sustigao i nekoliko puta udario pesnicom u predjelu glave nakon čega je oštećeni Z.M. pao na tlo i udario potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu.

Potom ga je Armin M. odvukao na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu, udario još nekoliko puta, ukrao novac i pobjegao u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića.

Prolaznici su pozvali Hitnu medicinsku pomoć koja je povrijeđenom Z.M. ukazala pomoć i prevezla u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je preminuo nakon osam dana.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je izvršena obdukcija kojom je potvrđeno da je smrt bila nasilna i službenici Sektora kriminalističke policije su odmah poduzeli opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih činjenica, kao i otkrivanju i procesuiranju izvršioca krivičnog djela.

"Saslušane su sve osobe koje su mogle imati određena saznanja, u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Općinskog suda u Zenici su izvršeni pretresi na više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a vršena su i određena vještačenja. Poduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti M.A., iz Zenice, za kojim je raspisana operativna potraga i koji je 18.08.2019. godine uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret", navodi se iz MUP-a ZDK.

Armin M. je predat u nadležnost Tužilaštva ZDK koje bi danas trebalo donijeti odluku da li će zatražiti mjeru pritvora protiv osumnjičenog.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...