Poginula djevojka
102

Nakon teške nesreće kod Goražda: Automobil izvučen uz pomoć dizalice

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Od ranih jutarnjih sati pod nadzorom glavnog kantonalnog tužioca iz Goražda Mirsada Bilajaca, u mjestu Crkvine kod Goražda trajalo je izvlačenje automobila Audi 80 koji je sinoć učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći čiji je epilog smrt 22-godine J. P. I teške povrede njenog supruga V. P. i oca .M. P.

Automobil je nakon duže vremena izvučen ispod nadvožnjaka gdje je sletio nakon što je u vožnji "zakačio" kamion koji je zbog radova na cesti bio parkiran s lijeve strane puta.

"Kao što vidite, vještak je na licu mjesta prikupio činjenice koje će mu biti bitne za vještačenje, dobit će i foto dokumentaciju i ostale dokaze od strane policije pa ćemo sačekati njegov nalaz i mišljenje a danas oko 12 obdukciju će obaviti vještak iz Tuzle dr. Vedo Tuco kako bi se utvrdilo vrijeme smrti i uzrok smrti, a onda ćemo kasnije formirati predmet", izjavio je za Klix.ba Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac.

On dodaje da je vidljivo da su sinoć oko 19 sati kada se dogodila nesreća na ovom mjestu bili jasni znaci upozorenja da se smanji brzina zbog radova na putu.

"Rano je reći razlog zbog čega je vozač zakačio vozilo koje je stajalo na putu na lijevoj strani, uglavnom ćemo vidjeti kroz izjave vozača i ostalih svjedoka kako bi utvrdili razlog zbog čega je sletio na ovom dijelu gdje vidljivost bila dobra, zapravo odlična u to vrijeme. Bit će uzeti i ostali nalazi krvi da se utvrdi da li ima alkohola u krvi kako bi bili tačni sa činjenicama i dokazima", ističe Bilajac.

Povrijeđeni su, kako saznajemo van životne opasnosti zbrinuti u bolnici u Foči, a vozilo je sa mjesta nesreće prebačeno u Rogaticu.

Nezvanično saznajemo da je smrtno stradala Jelena Prelić, dok su teško povrijeđeni Vojin Prelić i Miodrag Pavlović.

Nakon što je bio obustavljen tokom noći, saobraćaj na ovom dijelu puta ponovo je uspostavljen.