Crna hronika
28

Nakon što mu je oduzeto 3,6 kg marihuane: Predloženo pritvaranje Nihada Bjelaka

Piše: E. F.
Zaplijenjena droga (Foto: Klix.ba)
Zaplijenjena droga (Foto: Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv Nihada Bjelaka (23) iz Sarajeva, dilera koji je jučer uhapšen nakon što je kod njega pronađeno 3,6 kilograma marihuane.

Naime, nakon saslušanja u sarajevskoj policiji Bjelak je predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

"Nakon saslušanja u Tužilaštvu postupajući tužitelj je Općinskom sudu u Sarajevu predložio da se osumnjičenom odredi mjera jednomjesečnog pritvora zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao omesti krivični postupak utjecajem na svjedoke, ponoviti ili završiti krivično djelo te zbog opasnosti od bjekstva", kazao nam je Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Inače, kod Bjelaka sarajevska policija je pronašla drogu vrijednu 40.000 KM a veći dio nje je već bio prepakovan i spreman za uličnu prodaju. Bila je namijenjena tržištu u Sarajevu.

Navodno, Bjelak nije odranije poznat policiji koja je, kako je danas istakao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, tokom ove godine zaplijenila ukupno oko 30 kilograma opojne droge.