Sramotan čin
45

Nakon prouzrokovanog udesa u Sarajevu vozač pobjegao policiji

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je prouzrokovao udes u sarajevskom naselju Hrasno, vozač Renaulta Megane večeras je doslovno pobjegao policiji.

Naime, kako smo se uvjerili na mjestu nesreće, vozač Renaulta napravio je prekršaj na kružnom toku u ovom sarajevskom naselju, te je svojim automobilom udario u Peugeota.

Na svu sreću osim materijalne štete u ovom udesu nije bilo povrijeđenih. U tom momentu je naišlo policijsko vozilo, a policajac je naredio vozačima da zaustave vozila na proširenju kako bi potpisali Obrazac Evropskog izvještaja o saobraćajnim nezgodama.

Dok je vozač Peugeuta, koji je udaren, postupio po naredbi policijskog službenika, onaj koji je skrivio udes iskoristio je momenat da pobjegne s mjesta nesreće i umakne tako i policiji.

Inače, Obrazac Evropskog izvještaja o saobraćajnoj nezgodi uveliko olakšava proceduru u slučajevima saobraćajnih nesreća s manjom materijalnom štetom. U ovakvim slučajevima ne dolazi do bespotrebnih gužvi u saobraćaju, jer se ne poziva policija, već vlasnici vozila završavaju to popunjavanjem obrazaca i razmjenjivanjem podataka o osiguranjima.