Crna hronika
11

Nakon proslave rođendana 30-godišnjak iz Doboja izbo poznanika

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Damir O. (30) iz Doboja protekle noći je, nakon svađe i fizičkog obračuna, ubodima nožem povrijedio Aleksandra S. (18) iz tog grada.

Sve se dogodilo oko 2.30 sati, u ulici Filipa Višnjića u Doboju, a nakon proslave rođendana, na kojoj su bile ove osobe.

Povrijeđeni Aleksandar S. je vozilom Hitne pomoći prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Na osnovu do sada prikupljenih operativnih saznanja utvrđeno je da je između navedenih osoba, nakon što su s društvom izašli iz noćnog kluba u Zanatskom centru, gdje su proslavljali rođendan, došlo do svađe, prilikom čega je Damir O. sprejom (suzavcem) poprskao Aleksandra S. i R.R., koji je pokušao da ih odvrati od svađe.

Potom je Damir O. pobjegao, ali su ga Aleksandar S. i R.R. sustigli, te je najvjerovatnije došlo do fizičkog obračuna, prilikom čega je Damir O. više puta nožem ubo Aleksandra S. u predjelu lica i tijela.

Po dojavi građana, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 odmah su izašli na mjesto događaja, gdje su zatekli povrijeđenog Aleksandra S. i još šestoricu vršnjaka s kojim se povrijeđeni, neposredno prije događaja, nalazio u društvu.

Policijski službenici su došli do saznanja da se Damir O. također javio u zdravstvenu ustanovu radi ukazivanja ljekarske pomoći i utvrđivanja stepena zadobijenih povreda.

Kod njega su pronađena i izuzeta tri kuhinjska noža, odnosno za jedan od noževa se sumnja da je upotrijebljen prilikom izvršenja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim saznanjima, Aleksandar S. je odranije poznat policiji zbog izvršenja više krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, ali i napada na policiju.

O sinoćnjem događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, potvrđeno je iz CJB Doboj, uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja.

U toku je utvrđivanje tačnog činjeničnog stanja, nakon čega će protiv svih vinovnika ovog događaja biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Prilikom intervencije po prijavi o navedenom događaju, iz neosvijetljenog dijela ulice Filipa Višnjića, nepoznata osoba je bacila kamen na policijsko vozilo, prilikom čega je razbijeno zadnje vjetrobransko staklo.

Pregledom lica mjesta nije pronađen izvršilac i u toku je rad na identifikovanju osobe koja je na ovaj način počinila krivično djelo oštećenje tuđe stvari.