Nezapamćena tragedija kod Tuzle
147

Nakon povratka iz škole 7-godišnji dječak poginuo na njivi

Piše: D. Brkić
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stanovnike pitomog majevičkog sela Humci kod Čelića danas popodne je šokirala vijest o nezapamćenoj porodičnoj tragediji. Stariji Humčani su obavili džuma-namaz kada se njihovim selom, brzinom munje, pronijela vijest o tragičnoj smrti sedmogodišnjeg A.Š.

Sedmogodišnjak se danas oko podneva vratio iz škole, a ubrzo je iz porodične kuće produžio do obližnje njive gdje je njegov otac pripremao zemljište za proljetnu sjetvu.

Dječak je zauzeo mjesto na blatobranu traktora, a nedugo potom je pao pod priključnu mašinu – tanjiraču. Otac je pokušao zaustaviti traktor, ali u tome, nažalost, nije uspio.

Dječak je preminuo na mjestu nesreće, a njegovu smrt je konstatovao mrtvozornik čelićkog Doma zdravlja. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Tuzla, a o tragediji je obavješten dežurni kantonalni tužilac.

Saznajemo kako porodica poginulog dječaka nije imućna i da su živjeli od poljoprivrede. Roditelji, koji su pod nadzorom ljekara, imaju još jedno mlađe dijete.

Nakon što je tragična vijest dobila svoju potvrdu, u Humcima je zavladala neopisiva bol i tuga. Prema tvrdnjama mještana cijelo selo oplakuje tragičnu smrt sedmogodišnjeg dječaka, a tugom shrvanoj porodici su obećali svaku vrstu pomoći.