Crna hronika
9

Nakon pokušaja ubistva u Tuzli: Supruga van životne opasnosti, muža u bolnici čuva policija

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Penzioner Sead Mujagić (58) iz Dobrnje kod Mramora, općina Tuzla, danas oko 15 sati pokušao je pištoljem ubiti suprugu Azijadu Mujagić (57). Nakon toga oboje su završili u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Supruga je s prostrijelnom ranom smještena na Odjel hirurgije, gdje su ljekari konstatovali da životno nije ugrožena, dok je vinovniku nesretnog događaja pozlilo te je zadržan u bolnici, ali pod nadzorom policije.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Admir Arnautović potvrdio je da je jedna muška osoba S. M. u Dobrnji lišena slobode zbog ranjavanja supruge A. M. što se, barem za sada, kvalifikuje kao pokušaj ubistva.

"On će biti priveden na ispitivanje nakon što njegovo zdravstveno stanje to dopusti. Motiv pokušaja ubistva za sada nije poznat", rekao je za medije Admir Arnautović.

U mjestu Dobrnja događaj je zaprepastio mještane, ali niko nema informaciju o tome šta se dogodilo u kući u vrijeme nesreće. Naime, u kući sa Seadom i Azijadom, na spratu živi i porodica sina Almira Mujagića, ali u tom trenutku niko od njih nije bio svom stanu.

"O njima možemo reći samo najbolje. Dobri su ljudi i komšije za poželjeti. Nikada nismo čuli da je neko od njih zagalamio. Sead je nekada radio kao rudar u Rudnika Mramor. Imaju dvoje djece i unučad. Oboje su u penziji. Živjeli su u prizemlju kuće. Posjećivali smo se, bili su druželjubivi. Vjerujte, ništa, ama baš ništa nije upućivalo da imaju bilo kakvih međusobnih problema", ispričao je jedan od komšija koji je želio ostati anoniman.

Niko od susjeda ni danas nije čuo bilo kakvu galamu, osim pucnja nešto prije 15 sati. Istraga će pokazati što je među miroljubivim supružnicima dovelo do upotrebe vatrenog oružja.