{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon pada stuba jedan radnik Elektrodistribucije Sarajevo poginuo, a drugi teško povrijeđen

Klix.ba
19.4.2018. u 12:04
16
44
Nakon pada stuba jedan radnik Elektrodistribucije Sarajevo poginuo, a drugi teško povrijeđen
16
Nakon pada stuba jedan radnik Elektrodistribucije Sarajevo poginuo, a drugi teško povrijeđen
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedan radnik Elektrodistribucije Sarajevo jučer je poginuo, a drugi je teško povrijeđen prilikom pada stuba u mjestu Vruci na području općine Iijaš.
Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene radnike Elektrodistribucije Sarajevo inicijala S. Š. i A. A., kao i radnike firme Brković SM koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići.

Tom prilikom radnici Elektrodistribucije su vršili tzv. španovanje žica na dalekovodu, a oko 12:50 sati radnik firme "Brković SM" A. D. je oborio jedno stablo smrče koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, zbog čega je došlo do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega je pomenuti stub pao zajedno s radnicima Elektrodistribucije A. A. i S. Š.

Radnik inicijala A.A. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane na KUM-u, dok je drugi radnik S. Š. prilikom pada zadobio povrede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je izašao na mjesto nesreće i rukovodio uviđajnim radnjama zajedno s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu.

Tijelo preminulog S. Š. je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prostorije prosekture Bare. Policijski službenici nastavljaju rad, saopćeno je iz MUP-a KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: