Kotor Varoš
0

Nakon pada ringišpila povrijeđeno 9 djece

SRNA
Devetoro djece je povrijeđeno prilikom rušenja ringišpila u mjestu Hanifići, opština Kotor Varoš, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gospa Arsenović.

Arsenovićeva je naglasila da su povrijeđena djeca zbrinuta u kotorvaroškom Domu zdravlja, nakon čega je šestoro pušteno na kućno liječenje, a troje je prevezeno u Klinički centar Banjaluka.

"Do rušenja ringišpila došlo je sinoć oko 22.15 časova iz još neutvrđenih razloga, a na licu mjesta uviđaj su izvršili pripadnici CJB Banjaluka i dežurni okružni tužilac", istakla je Arsenovićeva.

Iz Kliničkog centra Banjaluka saopšteno je da su u toku noći u Kliniku za dječiju hirurgiju dovezena tri dječaka.

"Devetogodišnji A. E. iz Danske, kojem je prikolica pala na nogu, primljen je u Kliniku za dječiju hirurgiju sa povredom desnog koljena. Dječak je odmah hirurški zbrinut i nastavlja liječenje u ovoj klinici", saopšteno je iz KC Banjaluka.

Četrnaestogodišnji A. B. je nakon ukazane pomoći u Klinici za dječiju hirurgiju upućen u Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje mu je hirurški zbrinuta povreda lica, nakon čega je pušten na kućno liječenje, dok je trinaestogodišnji dječak pregledan zbog nagnječenja grudnog koša i nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka Srni je potvrđeno da će uzrok pada ringišpila, čiji je vlasnik lice čiji su inicijali N.M., biti poznat nakon provedenog vještačenja i istražnih radnji, koje je naložio okružnih tužilac.

U momentu pada na ringišpilu nalazilo se oko 15 djece, od kojih je devetoro zadobilo povrede.

Mještani bošnjačkog naselja Hanifići kod Kotor Varoša proslavljali su juče dan povratka.