Crna hronika
0

Nakon nesreće normalizovan saobraćaj na autoputu A1 kod tunela 1. mart

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A1 na dionici Kakanj-Zenica (kod tunela 1.mart) saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Zbog niskih temperatura u noćnim, kao i u ranim jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu M-17 smjer Zenica-Žepče (u mjestu Želeća) saobraćaj se odvija jednom trakom, dok se u suprotnom smjeru Žepče-Zenica saobraćaj i dalje odvija obilaznicom, kroz naselje Rakovica.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Blažuj i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i putevi na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlja Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.