{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nakon još jedne prevare te izazivanja nesreće i bjekstva od policije uhapšen Eldin Komad

Piše: E. F./Klix.ba
19.3.2015. u 12:35
0
19
Nakon još jedne prevare te izazivanja nesreće i bjekstva od policije uhapšen Eldin Komad
0
Nakon još jedne prevare te izazivanja nesreće i bjekstva od policije uhapšen Eldin Komad
Eldin Komad (Foto: MUP ZHK)
Eldin Komad, poznati prevarant iz Čapljine o kojem smo pisali prije nekoliko dana, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću automobilom koji je na prevaru unajmio, a potom i pobjegao iz policijske stanice, uhapšen je jučer u Sarajevu.
S obzirom na to da je za Komadom raspisano više potraga zbog prevara i drugih krivičnih djela on je odmah po hapšenju predat u nadležnost sarajevske Sudske policije.

O povom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Podsjećamo, posljednja u nizu Komadovih prevara dogodila se u Sarajevu kada je od Mirze Bašića unajmio automobil Škoda Fabia. Ispričavši mu dobro poznatu priču da je uposlenik Granične policije BiH te da ima problema sa automobilom unajmio je vozilo pod lažnim imenom i to za put u Mostar.

Podsjećamo, nešto ranije je Komad izašao iz zatvora u Mostaru u kojem je proveo mjesec dana.

Već u popodnevnim satima Komad je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na samom ulazu u Mostar, a policajcima je kazao kako nema potrebne dokumente. Policija ga je dovela u stanicu zbog porvjere identiteta, ali je Komad samo išetao iz stanice da bi danas konačno bio lociran i uhapšen.

Inače, Komad iza sebe ima bogatu historiju sabranih krivičnih djela, uglavnom prevara. Nedavno je na prevaru, predstavivši se kao uposlenik DGS-a, a potom i uposlenik brze pošte, prisvojio mobitel iPhone.

Između ostalog, prije dvije godine stanovnicima sarajevskog naselja Alifakovac uzeo je 8.000 KM, kada im je obećao da će im osigurati zaposlenje. Nakon što se domogao novca, pobjegao je i pokušao prevariti stanodavca u Barama kod kojega je na prevaru želio unajmiti stan na godinu dana. Na sreću, stanodavac je bio oprezan pa je Komadov plan, iako veoma lukav, brzo propao.

Naime, Komad se lažno predstavljao kao jedan od šefova Evropske policije u BiH (EUPM) i Ujedinjenih naroda (UN), a građanima je za novac nudio pomoć pri zapošljavanju ili rješavanju prekršajnih kazni koje je izricala policija, ili je glumio da je inspektor.

Upravo je to radio u oktobru prošle godine, kada je i uhapšen u Kladnju, gdje je, predstavljajući se kao federalni tržišni inspektor, varao u privatnim trgovačkim objektima tako što je, nakon što navodno pronađe greške u radu u tim objektima, tražio novac, kako ih, tobože, ne bi prijavio nadležnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: