Crna hronika
1

Nakon dvostrukog ubistva u Gračanici: Tuzlansko tužilaštvo predložilo pritvaranje Muhameda Nurkića

Piše: E. F.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla dostavio prijedlog za određivanje pritvora za Muhameda Nurkića (43) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dvostruko ubistvo.

Naime, Nurkić je u nedjelju 8. februara u 18:20 sati u ugostiteljskom objektu Trio u naselju Luke u Gračanici, nakon svađe i naguravanja sa Zijadom Džinićem (42) i Samirom Turkušićem (39) iz Gračanice, nakratko napustio kafić, otišao do kuće, vratio se u objekat i iz lovačke puške sačmarice iz blizine ispalio po jedan hitac u glavu Džiniću i Turkušiću, koji su preminuli na mjestu događaja.

Osumnjičeni se nakon toga sam predao u policijsku stanicu u Gračanici. Pripadnici MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu, te su jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nurkića predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje u ovom predmetu su u toku.

Kako je Klix.ba i ranije objavio, motiv ovoga ubistva bile su provokacije koje su Nurkiću uputili Džinić i Turkušić, poznati po različitim krivičnim djelima. Naime, uputili su neumjesne primjedbe Nurkiću, a na račun njegove supruge.

Između ostalog, govorili su Nurkiću da je papučar, pošto se prethodno u kafiću pojavila njegova supruga i tražila da ide kući. Nastavili su provokacije i u jednom trenutku su počeli dobacivati, a onda je izrevoltirani Nurkić otišao kući po pušku i obojci iz blizine pucao u glavu.