Policijska akciji Kozara
0

Nađena droga, osumnjičeni iz B. Luke poslani za Sarajevo

Piše: D. T.
(Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com)
U zajedničkoj akciji Policije RS i MUP-a Hrvatske, koja traje gotovo dva mjeseca, je uhapšeno ukupno 10 osoba koje se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem droge i oružja, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u MUP-u RS.

Prema riječima Gojka Vasića, direktora Policije RS, akcija kodnog kaziva “Kozara” je počela 10. januara, a okončana je danas.

"U tom periodu je uhapšeno pet osoba u Hrvatskoj i pet u Republici Srpskoj, a zaplijenjeno je 55 grama kokaina i 660 grama heroina", rekao je Vasić.

U akciji je zaplijenjeno i 600 grama smjese koja se koristi za miksanje droge, kao i određena količina municije i oružja.

Ova kompleksna istraga se provodi u saradnji sa hrvatskim Državnim odvjetništvom (USKOK) i Tužilaštvom BiH.

Na teritoriji Banje Luke su tokom noći i jutra uhapšene četiri osobe, koje su danas nakon saslušanja prevezene u prostorije Tužilaštva BiH u Sarajevo. Nezvanično, radi se o Banjalučanima S.M., S.P., V.M i Z.V.

Kako saznajemo, u akciji "Kozara" je pretreseno ukupno sedam lokacija na području RS, a pet pretresa je obavljeno na teritoriji Banje Luke.

Hapšenja u BiH su uslijedila nakon što su jučer u Hrvatskoj uhapšena dva državljanina BiH, koje se sumnjiči za preprodaju droge sa područja Kine. Ostali osumnjičeni su uhapšeni u ranijem periodu.