Rasvjetljavanje slučaja
78

Na Trebeviću pronađena Škoda korištena prilikom pljačke banke na Grbavici

I.Č.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Automobil Škoda Fabia sive boje, korišten prilikom jučerašnje pljačke Raiffeisen banke na Grbavici, pronađen je na Trebeviću, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Policijska uprava Novo Sarajevo je jučer u 10:05 obaviještena da su dvije nepoznate osobe u ulici Zagrebačka, na Grbavici, izvršili krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prostorijama Raiffeisen banke.

"Tom prilikom maskirane NN osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se putničkim motornim vozilom marke Škoda Fabia udaljile u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 11:25 sati, na lokalitetu Trebevića, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU su pronašli vozilo korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo s 2. na 3. juni 2019. godine otuđeno iz ulice Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo. Nakon završenih uviđajnih radnji putničko motorno vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca", stoji u saopćenju MUP-a KS.