|

Na tijelu Sulejmana Redžića nema tragova nasilja

Na tijelu Sulejmana Redžića nema tragova nasilja
96
Piše: J. Hadžiahmetović
22.1.2013. u 13:53
0
komentara
96

dijeljenja
Na tijelu Sulejmana Redžića nema tragova nasilja Tijelo Sulejmana Redžića pronađeno je jučer na području Lapišnice (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Obdukcijom koju je izvršio sudski vještak, na tijelu Sulejmana Redžića, pronađenom jučer na području Lapišnice u kanjonu rijeke Miljacke, nisu pronađeni tragovi nasilja.
Obdukciju tijela je na Institutu za sudsku medicinu u Sarajevu uradio vještak sudske medicine Hamza Žujo.

"Nakon obdukcije, vještak se nije u konačnici izjasnio o tačnom uzroku smrti. Nakon što budu prikupljeni rezultati analiza vještačenja uzoraka koji su uzeti tokom obdukcije, vještak će se odrediti o uzroku smrti Sulejmana Redžića", kazao je za portal Klix.ba Mirza Hukeljić, tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Naš sagovornik kaže kako na tijelu ne postoje nikakvi vidljivi tragovi koji bi ukazivali na smrt koja je nastala djelovanjem treće osobe.

"Vještak nije našao nikakve vidljive povrede. Ali, budući da se još uvijek nije u konačnici izjasnio o uzroku smrti, ne mogu tvrditi ni jedno, ni drugo, ni treće", dodao je Hukeljić.

Kako su nam kazali u prosekturi KJKP Pokop, Redžićevo tijelo je prevezeno na prosekturu Bare do daljnjeg postupanja, a tačne informacije o njegovoj smrti bit će poznate u narednih nekoliko dana nakon što svi uzorci uzeti sa tijela budu detaljno analizirani.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.