|

Na slavi gosta ubo nožem, pa se raznio bombom

Na slavi gosta ubo nožem, pa se raznio bombom
10
F
FENA
21.12.2012. u 12:18
0
komentara
10

dijeljenja
Na slavi gosta ubo nožem, pa se raznio bombom
Milan Mandić (34) iz Gašnice kod Gradiške izvršio je samoubistvo, aktivirajući ručnu bombu nakon što je nožem lakše povrijedio druga Dalibora Goluba (35) na obilježavanju Nikoljdana, krsne slave Mandića.
Milanov otac Branko kaže da je svemu kriva prekomjerna konzumacija alkohola.

On navodi da je u kući bilo šest–sedam mladića. Oko jedan sat poslije ponoći čuo je, ističe Branko, da je neko udario šakom u staklo koje se slupalo.

"Mladići su se razišli, a moj sin Milan i Dalibor počeli su se prepirati. U jednom trenutku Dalibor je, primijetivši zelenu bombu za Milanovim pojasem, htio da je uzme i tada se najvjerovatnije ubo na nož koji je u moj sin držao ruci", priča Branko.

Branko kaže da u trenutku nesreće nije bio u kući, već da se vratio kada je čuo zapomaganje supruge Branke.

"Kad sam ušao u kuću zatekao sam jeziv prizor. Na sve strane krv i razneseno sinovljevo tijelo", kaže Branko Mandić, te dodaje da je Dalibor, koji je bio lakše povrijeđen, iskočio kroz prozor.

Do kuće Mandića gotovo je nemoguće doći pješice, a dva traktora sa prikolicama čekaju ekipu za uviđaj i mrtvozornike sa opremom.

Mandićevu kuću čuva policija, a uviđaj bi trebalo da bude završen danas u poslijepodnevnim časovima.

Mandići su 1993. godine izbjegli iz Rijeke.

Milan je bio nezaposlen i živio je sa roditeljima na obroncima Prosare u selu Gašnica, nakon što su ostali bez stana u Banjoj Luci, koji su bili zamijenili sa jednim Hrvatom za stan u Rijeci.

Milanov otac Branko priča da ih je taj čovjek prevario, jer je za zamjenu stana koristio falsifikovane papire.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.