Crna hronika
0

Na putevima Zeničko-dobojskog kantona osam saobraćajnih nezgoda

FENA
Na području Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak su registrovana tri slučaja narušavanja javnog reda i mira i to po jedan slučaj u Zenici, Visokom i Žepču. Na putevima se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teže, a četiri lakše povrijeđene.

KRAO BAKAR IZ MITTAL STEEL ZENICA ZENICA - Službenici Policijske uprave Zenica jučer su zbog opavdane sumnje da je izvršio tešku krađu, slobode lišili E.S. iz Zenice. On je osumnjičen da je isti dan iz kruga kompanije „Mittal Steel“ izvršio krađu oko 40 metara bakarnog kabla.

UKRADENI AKUMULATORI ZENICA – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 4./5.juli u mjestu Kasapovići ukrao je 30 komada akumulatora iz kruga preduzeća „Trgo komerc“, vlasništvo K.M. iz Zenice.

UHVAĆEN PROVALNIK U PROSTORIJE CARITASA KAKANJ – Svećenik M.M. iz Kaknja jučer je Policijskoj stanici Kakanj prijavio provalnu krađu u prostorije humanitarne organizacije „Caritas“ koje se nalaze u neposrednoj blizini katoličke Crkve „sv. Petra i Pavla“ u Kaknju. Otuđena su invalidska kolica, kompresor i drugi predmeti. Službenici PS Kakanj su zbog sumnje da je izvršio ovu krađu slobode lišili jednu osobu, čiji identitet nije saopćen.

UKRADEN "GOLF" VISOKO – Nepoznati počinilac ili više njih u četvrtak je s parkinga preduzeća „Prevent“, u mjestu Goruša, ukrao "golf 2" (295-M-037), vlasništvo A.Š. iz Visokog.

PLIN IZAZVAO POŽAR U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU ZAVIDOVIĆI – Jučer je u naselju Vitkovići, općina Zavidovići, došlo do požara u ugostiteljskom objektu „Stari most“. Požar je nastao usljed curenja plina i uzrokovao je veliku materijalnu štetu, a ugasili su ga pripadnici Vatrogasne brigade iz Zavidovića.