Crna hronika
0

Na putevima Zeničko-dobojskog kantona osam saobraćajnih nesreća, jedna osoba poginula

FENA
Na putevima Zeničko-dobojskog kantona proteklog dana dogodilo se osam saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba izgubila život.

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Crkvice u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer u 12.45 sati poginula je R.M., rođena 1954. iz Zenice. Ona je pokušavala preći preko kolovoza kada je iz pravca Doboja u pravcu Sarajeva naišlo teretno vozilo "kia" (077-J-249), vlasništvo preduzeća "Linde Gas" kojim je upravljo D.D. iz Zenice. Nakon udara teretnog vozila, R.M. je preminula na licu mjesta.

Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona saopćilo je jutros da je proteklog dana registrirano 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Četiri slučaja dogodila su se u Zavidovićima, tri u Zenici, po dva u Visokom i Tešnju, a jedan u Varešu.


S DALEKOVODA UKRADENO 520 METARA KABLA ZENICA – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 20./21. februar u ulici Verostin put ukrao je 520 metara bakarnog kabla s dalekovoda, vlasništvo "Elektroprivrede" BiH.


PROVALNA KRAĐA U STAN ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Juraja Neidharta izvršio provalnu krađu u stan vlasništvo Dž.D. iz Zenice. Otuđeni su tri zlatne ženske ogrlice, mobitel i 230 dolara i 350 eura.


IZ ŠKOLE UKRADENI KOMPJUTERI BREZA – Nepoznati počinilac ili više njih u noći 20./21. februar izvršio je provalnu krađu u prostorije Osnovne škole «Mula Musta Bašeskija» u ulici Mehmeda Skopljaka. Otuđeno je više kompjutera.


UKRADENA DVA TELETA ZENICA – Nepoznati počinioci u noći 20./21. februar u ulici Luke, izvršili su dvije teške krađe u štale. Iz štala vlasništvo A.B. i H.K. ukradena su dva teleta.