Crna hronika
0

Na području Mostara ovaj mjesec gašeno150 požara

FENA
Mostar
Mostar
Profesionalna vatrogasna postrojba obavila je od početka jula na području Mostara 150 intervencija gašenja požara, doznaje Fena od zapovjednika te postrojbe Petra Jurića.

Po njegovim riječima, samo sredinom mjeseca tijekom vikenda zabilježeno je 25 intervencija.

"Najteže intervencije su bile na lokalitetima Planinica i Žulj gdje je požar gasilo 20 vatrogasaca i šest vozila", kazao je Jurić.

Vatrogasci ove vatrogasne postrojbe također pomažu ostale općine na području Hercegovačko-neretvanske županije te su tako priskočili u pomoć vatrogascima u Čitluku i Neumu gdje su proglašene elementarne nepogode.

Po Jurićevim riječima, od 17. jula u Čitluku su angažirana 23 njihova vozila i 75 vatrogasaca, a najteže je bilo 18. jula kada su u gašenju požara na području Dobrog Sela, općina Čitluk angažirali 11 vozila i 37 vatrogasaca.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe ističe da su visoke temperature presudne požaru, ali i da ima i ljudskog nemara, pa zbog toga poziva sve građane da uopće ne pale vatru te da, ako primijete požar, nazovu vatrogasni broj 123 ili ako su u mogućnosti sami lokaliziraju požar.

Profesionalna vatrogasna postrojba grada Mostara raspolaže sa 74 operativna djelatnika sa zapovjednikom i zamjenikom.

Zapovjednik Jurić ocjenjuje kako je vatrogascima posao ekstremno težak i da su ga do sada "odrađivali na fantastičan način". On je također čestitao svim operativnim djelatnicima Vatrogasne postrojbe na uspjehu u sanaciji požara jer su sačuvani i ljudski životi i materijalna dobra.